Dijkwoning aan de Linge
Indeling-, lichtplan- kleur-, materiaal-, meubel en armaturenadvies
Geen afbeeldingen gevonden.

De nieuwe bewoners van deze mooie woning aan de Linge wilde graag advies bij het creëren van een sfeervolle en tijdloze woning, voorzien van warme kleuren, natuurlijke materialen en een vloer met een Hongaarse punt.

Nadat de architect een tekening had gemaakt, hebben ze mij uitgenodigd voor een vrijblijvend gesprek waarbij we er al snel achter kwamen dat er een klik was van beide kanten en ik voor ze aan de slag mocht gaan.

Met behoud van de bestaande meubels en de wensen van de opdrachtgevers heeft Su Casa Interieuradvies een aantal opties voor de indelingen getekend. Na de definitieve indeling bepaald te hebben is het lichtplan gemaakt. Op de Begane Grond is er vanwege het balkenplafond zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de huidige lichtpunten. Op de eerste etage is ook het dak eraf geweest en zijn er nieuwe wanden geplaatst waardoor er met de lichtpunten en armaturen meer mogelijk was.

Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de juiste vloeren en konden we de kleuren van de keuken, wanden, deuren etc.bepalen.

In het ontwerp is er rekening gehouden met het plaatsen van een pellet kachel. Na wat meet- en breekwerk hebben we deze als middelpunt in de ruimte kunnen positioneren en is hij vanuit de keuken, eetkamertafel en woonkamer goed zichtbaar.

Aangezien de woning een gemeentelijk monument is, was het verzoek een stukje van de oude binnenmuren te laten staan. Deze hebben wij nog iets verlengd en verbreed en voorzien van schoonmetselwerk. Op deze manier creëerde we een wand waar aan de televisie gemonteerd kon worden en op de kopse kant de pellet kachel.

Vanaf de bank heb je een heel mooi zicht op de rivier De Linge. Het nieuwe ronde vloerkleed zorgt ervoor dat alle losse elementen worden verbonden. 

Door een perfect samenspel tussen de verschillende partijen is dit prachtige eindresultaat ontstaan.

Architect: Lakerveld Ingenieurs &Architecten

Aannemersbedrijf: De Ruiter Bouw B.V.


Kasten, keuken en trap: Rijksen Speciaal Timmerwerken

Vloeren en raamdecoratie: Bertels Woninginrichting

Foto’s: Nathalie Brugman

Terug naar projecten